Monday, August 22, 2005

Al heel vroeg vertrekken Rick en Katja (die zich gelukkig weer goed voelt) voor hun laatste duik deze vakantie bij het "Blue Reef". Kai, Saskia en ik gaan vlakbij het hotel snorkelen. Dat kleine stukje rotspartij daar heeft heel wat leven! We zien er twee kreeften (voor mij de eerste ooit in het "wild") en een enorme mureen. Helaas gaat Saskia's snorkel stuk en moeten we eruit.

Bij een van de vele duikwinkeltjes kopen we een nieuwe snorkel en als we daarmee klaar zijn komen Rick en Katja alweer aan lopen. Ik neem Rick gauw mee naar de rotsen en de mureen en kreeft zijn er waarempel nog.

Omdat het gisteren niet lukte besluiten we vandaag de saucijzebroodjes (en voor Saskia een kaasbroodje) bij Superfood te halen op weg naar De Palm Island. Daar warmen ze ze lekker op en zo hebben we een lekkere, goedkope, erg Nederlandse lunch.

De Palm Island blijft onze favoriete snorkelplaats op Aruba. De papegaaienvissen zijn er zo mooi en vrij tam, je kunt ze soms aaien. Het is er vrij ondiep, dus je kunt ook mooie foto's maken (tenminste, ik hoop, dat ze gelukt zijn).

We blijven er tot vier uur en stoppen op de terugweg in Oranjestad bij de juwelier. Katja en Saskia willen ook wel erg graag een glinsterend souvenir en kiezen beiden een mooi paar oorbelletjes uit. Rick zal weten, dat hij drie vrouwen onder zijn vleugels heeft!!!

Hierna gaan we voor onze laatste inkopen naar Superfood en zoals ieder jaar zullen we weer een hele tas met Nederlands lekkers mee naar huis slepen. Hopelijk blijft het allemaal een beetje heel, want veel van de sauzen en de pindakaas zitten in glazen potten.

Voor onze "happy hour" drink gaan we naar Piet's Bar en nemen daar afscheid van de twee dames, Estrelita en Luz, waar we altijd gezellig mee kletsen. De frietjes met pindasaus bij Piet's Bar zijn niet te versmaden en we eten vanavond zelfs twee bakjes op!

Hierdoor hebben we niet zoveel honger als we om 8 uur bij Papiamento komen om te eten. Het is ook flink warm, de fameuze Arubaanse wind is vanavond maar zwak. Ik bestel twee voorafjes, want een heel hoofdgerecht is me te veel. Een van de gerechten, die ik bestel, is weer Keshi Yena. Ik blijf dat een heerlijke combinatie van ingredienten vinden.

We zijn allemaal ontzettend moe van alle zon en zee vanavond, dus geen casino, maar lekker op de kamer lezen. Morgen alweer de laatste volle dag in Aruba, wat vliegt zo'n vakantie toch voorbij!

1 Comments:

At 8:48 AM, Blogger Petra said...

Hoi Wendy,

Er zit kip of gehakt in gemengd met rozijnen en olijven en in een tomaten achtig sausje, daaroverheen zijn plakken Goudse kaas gesmolten. Het is nogal machtig, maar ontzettend lekker!
Hier staat een recept: http://uitgebreid.nzo.irdb.inmerc.nl/recept/6237

 

Post a Comment

<< Home